ELS TÈS, les infusions de fulles més populars al nostre país

categoría

04 octubre 2018



Els tes són infusions de fulles i brots. És una beguda cada vegada més popular per les seves propietats antioxidants (contenen flavonoides, catequines, isoflavones i polifenols) i pel seu sabor fresc, lleugerament amarg que li dóna un caràcter especial a la beguda.

Els tes són infusions de fulles i brots de la planta (Camellia sinensis)

És una beguda cada vegada més popular per les seves propietats antioxidants (contenen flavonoides, catequines, isoflavones i polifenols) i pel seu sabor fresc, lleugerament amarg que li dóna un caràcter especial a la beguda.

 

 Els tes més coneguts al nostre país són:

Te verd: És el que resulta de les primeres fulles de la planta. Les fulles són assecades sense ser sotmeses a oxidació.

Propietats:

- Presenta alt contingut en catequines i isoflavones, antioxidants que prevenen l'envelliment i processos inflamatoris.

- Contenen vitamines com la A, B i E que contribueixen a mantenir un correcte sistema immune.

Te Negre: S'elabora amb les fulles de la planta del te i se sotmet a oxidació. Després d'aquesta oxidació, canvia el color del te verd a un color marró fosc, però sense perdre la seva aroma ni propietats.

Propietats:

- És el te que presenta més quantitat de cafeïna (en comparació amb els altres)

- Conté polifenols: concretament els tanins, substàncies antioxidants que presenten propietats astringents (útils en casos de diarrea o gastroenteritis)

Te matcha: És un tipus de te verd en el qual les fulles senceres són picades i consumides directament en forma d'infusió. Aquesta beguda és originària del Japó i està guanyant cada vegada més popularitat al nostre país. El te marxa es comença a elaborar abans de la seva collita. La planta del te es cobreix per evitar l'exposició solar i es creen unes fulles amb un to verd fosc. Més endavant, les fulles s'assequen i es molen amb l'objectiu de tenir una pols ben fins.

Aquesta forma de cultiu fa que el te Matcha adquireixi el color verdós que el caracteritza i que presenti un sabor més dolç que altres tipus de tes.

Propietats:

- Ric en antioxidants com els flavonoides: diversos estudis assenyalen prevenció en l'aparició de diversos tipus de càncer.

- Alt contingut en tanins: substàncies antioxidants amb propietats astringents.

- Ric en clorofil·la (a causa del seu color verd fosc). La clorofil·la és un purificador de la sang natural

- Aporta vitamines com ara vitamina B2, C, D, E i K.

- Aporta minerals com el magnesi, potassi, zinc, seleni i el fluor.

Al te marxa se li atribueixen multitud de propietats però no hem d'oblidar, que la quantitat que s'ingereix no és superior als 1,2 grams. Així que el impacte en la salut és molt inferior a consumir major quantitat de fruites i verdures (aquestes també aporten gran quantitat d'antioxidants)

Com elaborar el te marxa:

Ingredients:

• 2 cullerades de te verd Matcha

• 1 tassa d'aigua

Elaboració:

1- Escalfar uns 200 ml d'aigua en un pot fins que arribi a una temperatura d'uns 80 ºC

2- Tamisar, amb ajuda d'un colador, la quantitat de te que anem a utilitzar (normalment 2 cullerades). Deixant que caigui a la tassa on es vagi a prendre

3- Disposar l'aigua calenta a la tassa on s'ha servit el te marxa ja tamisat

4- Utilitza una escombreta o cullera per batre el te verd fins que s'integri amb l'aigua calenta i formi escuma.

5- No cal endolcir amb sucre o edulcorant. El te matcha per si sol té una dolçor herbàcia natural.

Als tes en general, causa del seu contingut en cafeïna, se'ls sol atribuir el benefici de la pèrdua de pes. No obstant això, diversos estudis de qualitat, qüestionen aquesta característica ja que no hi ha prou evidències que ajudi a la pèrdua de greix en persones adultes amb sobrepès o obesitat. Per tant, és clínicament irrellevant que el consum de te ajudi a la pèrdua de pes corporal.

Si el teu objectiu és la pèrdua de pes de manera saludable i sense posar en risc la teva salut, acudeix a un Dietista-Nutricionista. A ENDOCS estarem encantades de poder ajudar-te.

Autor:


Cap de Servei @doctorsesmilo Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Especialista en endocrinologia de la gestació


Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Especialista en Nutrició Esportiva


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +