DIABETES EXPERIENCE DAY

categoría Diabetis Nutrició Obesitat

07 març 2019El Diabetes Experience Day (DED) és una trobada que acull a persones amb diabetis, familiars, associacions, comunitat mèdica, farmacèutiques, prescriptors, mitjans de comunicació i bloggers, institucions,... que busca compartir i enriquir la comunitat vinculada amb la diabetis. Verbs com educar, impactar, difondre, consolidar i implicar poden definir els principals objectius que té aquest acte. Enguany, s’ha celebrat la seva sisena edició a Castelló, i part del nostre equip hi va assistir aquest passat cap de setmana.

Sota el lema “The Power of Diabetes Community. Dale voz a tu diabtes ” aquest esdeveniment s’ha convertit, en els últims anys, en un acte de referència per a tots els qui estan implicats en aquesta malaltia.

Els protagonistes principals del DED són les persones amb diabetis i el seu entorn. La jornada s’omple d’experiències inspiradores, debats i activitats. Aquest fet fa que sigui una trobada especial, i amb el temps, ha fet que els professionals sanitaris hagin anat agafant interès per també participar-hi. L’assistència a congressos i a jornades formatives és habitual, però poques vegades es té l’oportunitat que els ponents siguin els mateixos pacients, explicant la seva història i exposant necessitats. Presenciar un esdeveniment d’aquest tipus permet ampliar coneixements des d’un altre perspectiva. A més, el fet d’escoltar persones amb diabetis que no són els pacients habituals, amb característiques diferents, fa que sigui molt enriquidor.

Tot i això, els professionals sanitaris també hi tenen cabuda. Referents del món de l’endocrinologia i educació diabetològica, així com altres especialitats, hi són presents i aporten les últimes novetats de caràcter més científic.

Dins el programa d’aquest any ha rebut especial atenció la indústria tecnològica, va haver-hi una actualització en els últims avanços, tant en l’ús de monitorització contínua de glucosa com en sistemes automatitzats i el seu futur.  Els nous sensors implantables també hi van estar presents. Tanmateix, es va viure un potent debat sobre el pàncrees artificial DIY. Altres branques de la medicina van resoldre dubtes sobre sexologia i diabetis i van remarcar i justificar la importància de la salut dental i la salut ocular.

Sense abandonar els temes clàssics, va haver-hi lloc per la hipoglucèmia i la hiperglucèmia postparandrial. Així com pel control glucèmic amb glucòmetre.

La part més emotiva va venir de la mà d’esportistes d’elit amb diabetis tipus I, passant per l’automobilisme i arribant a l’atletisme. També les vivències de tota una família en arribar la notícia del debut i la creació d’un blog referent.

Si aquesta jornada té alguna cosa distintiva, és l’equilibri entre la comunitat científica i sanitària i les mateixes persones amb diabetis i les seves vivències. Tornem de Castelló amb la motxilla ben carregada de novetats i experiències, que de ben segur, ens faran millorar la qualitat de l’atenció i educació de les persones amb diabetis.

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Especialista en endocrinologia de la gestació


Nutricionista i educadora en diabetis


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Què és la nutrigenètica?

DIABETES EXPERIENCE DAY

Com ens agradaria poder dissenyar una intervenció dietètica a mida de cada pacient, per millorar-li la vida, només amb una anàlisi de sang. Us parlem una mica d'això.

Continuar llegint

Dexcom G6, un pas endavant en la monitorització contínua de glucosa

DIABETES EXPERIENCE DAY

El sistema Dexcom G6, és l’únic sistema de monitorització contínua de glucosa aprovat que pot utilitzar-se per com a substitut a la medició de la glucosa capil·lar en la pressa de decisions, y, a més a més pot formar part d’un sistema integrat amb altres dispositius mèdics compatibles, com pot ser una bomba d’insulina o altres tecnologies.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +