Les dietistes d'ENDOCS es traslladen a les aules

categoría Nutrició Obesitat

09 abril 2019L'equip de dietistes d’ENDOCS ha participat activament com a experts en nutrició en el projecte "Stay Healthy" impulsat per la Fundació QuirónSalud.

L'equip de dietistes d’ENDOCS ha participat activament com a experts en nutrició en el projecte "Stay Healthy" impulsat per la Fundació QuirónSalud.

La Fundació Quirónsalud té com a finalitat la promoció de la salut i dels hàbits de vida saludables a través de l'acció social, l'educació i la gestió i promoció de la investigació,  destinada a pacients, associacions de pacients, les seves famílies i societat en general.

Recentment, ha impulsat un programa anomenat "Stay Healthy". Aquesta iniciativa té com a principal objectiu contribuir a la millora de la qualitat de vida dels adolescents, conscienciant-los a tenir cura de la salut. La metodologia emprada es basa en uns tallers educatius realitzats en escoles i instituts. Les sessions tenen 50 minuts de durada i estan dinamitzades per un psicopedagog. Si alguna cosa té d'especial aquest programa, és que trasllada físicament el professional sanitari al taller durant totes les sessions. L'expert ajuda a resoldre dubtes des del rigor científic i orienta l'alumnat, en termes de salut, a afrontar inquietuds i canvis propis de l'adolescència. Per als estudiants, suposa una gran oportunitat comptar amb un especialista.

A més, aquest programa compta amb una plataforma digital, de manera que tots els continguts treballats durant la sessió es poden consultar posteriorment.

Els dos temes treballats han estat els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) i les dietes per baixar pes. La unitat didàctica està estructurada en tres moments, seguint un cicle d'aprenentatge actiu. En una primera fase (ACTIVA), es busca la motivació valorant els coneixements previs sobre nutrició. La segona fase (INVESTIGA), consisteix en la lectura d'articles científics breus i adaptats, fomentant l'anàlisi crític de la informació, qüestionat la fiabilitat i rigor. Finalment, APLICA converteix els alumnes en experts en nutrició per a la resolució de casos clínics amb algun tipus de trastorn o problema relacionat amb l'alimentació.

El projecte "Stay healthy" ha començat aquest mes de març a Barcelona, ​​i té com a objectiu arribar a més de 2.000 alumnes i més de 35 escoles de tot Espanya.

Des d’ENDOCS volem agrair a Fundació Quirónsalud la confiança dipositada en les nostres dietistes, així com l'oportunitat de representar a l'expert en nutrició en les sessions. Valorem l'experiència molt positivament, i mostrem el nostre compromís en la promoció d'hàbits de vida saludable des de l'educació social.

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Especialista en endocrinologia de la gestació


Nutricionista i educadora en diabetis


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

Les dietistes d'ENDOCS es traslladen a les aules

Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.

Continuar llegint

Vull perdre pes y evitar les malalties cardiovasculars Què és més efectiu: Dieta baixa en greixos o en carbohidrats?

Les dietistes d'ENDOCS es traslladen a les aules

El nombre de nord-americans amb sobrepès i obesitat va augmentar un 66,1% de 1971 a 2.011, el consum de greix es va reduir un 33,6% de 1965 a 2011 i el consum d'hidrats de Carboni va augmentar un 50% durant el mateix període, segons una revisió estadística del consum en els EUA. Al nostre país, la xifra de sobrepès + obesitat supera el 60% segons estudis poblacionals

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +