VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19 EN PACIENTS AMB DIABETIS MELLITUS - SEGURETAT DE LA VACUNA ASTRAZENCA -

categoría Diabetis

18 febrer 2021La vacunació contra la COVID-19 és igual de segura per als pacients amb diabetis mellitus que per a la població general. Els assaigs clínics no han demostrat diferències en el seu efecte ni eficàcia, ni tampoc en els efectes secundaris provocats.

Sou molts els que heu contactat confosos al veure que en les recomanacions de vacunació amb AstraZeneca s'excloïen persones amb malaltia metabòlica / endocrina greu.

Aquesta exclusió no posa en dubte la seva seguretat. En tots els assaigs clínics s'han inclòs persones amb diabetis sense objectivar diferències en el seu efecte o seguretat. L'eficàcia en els participants va ser similar entre els pacients amb comorbiditats i la població general.

L'única contraindicació per a les vacunes aprovades és la hipersensibilitat (al·lèrgia) al principi actiu o a algun dels excipients inclosos en la vacuna.

La vacuna contra la COVID-19 té els mateixos efectes secundaris que qualsevol altra vacuna; febre, dolor al lloc d'injecció, ... i amb menor freqüència encefalitis, vasculitis, etc. No s'ha descrit un major risc d'efectes secundaris en pacients amb diabetis mellitus. Els beneficis de la vacunació sempre superen els riscos.

La Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN) amb l'aval de el Consell Assessor COVID (Grup de vacunes) de la Federació d'Associacions Científic Mèdica d'Espanya (FACME) declaren:

 

  • La vacuna d'AstraZeneca enfront de la COVID-19 no presenta cap problema de seguretat ni eficàcia en els pacients amb diabetis mellitus i/o amb altres malalties endocrinològiques i/o metabòliques.

 

  • Les persones amb diabetis s’han de vacunar amb les vacunes autoritzades enfront de COVID-19, i així reduir el seu risc individual de malaltia greu associada a la COVID-19.

 

  • Davant situacions clíniques inestables o descompensades (per exemple, hiperglucèmies o hipoglucèmies que han requerit atenció mèdica urgent recent) pot posposar la vacunació fins a la recuperació clínica

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Dietista-Nutricionista Educadora en diabetis Coordinadora de la unidad de Diabetis Especialista en tecnologies en diabetis, diabetis tipus 1 i diabetis pediàtrica Responsable unitat de nutrició clínica


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

EDULCORANTS ARTIFICIALS

 VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19 EN PACIENTS AMB DIABETIS MELLITUS - SEGURETAT DE LA VACUNA ASTRAZENCA -

Els edulcorants artificials o substituts del sucre, són substàncies que s’utilitzen reemplaçant el sucre de taula per a endolcir aliments i begudes. Tot i així, d’un temps ençà la polèmica sobre la seguretat d’aquestes substàncies va en augment.

Continuar llegint

LA INCIDÈNCIA DE DIABETIS MUNDIAL, PER FI, A LA BAIXA

 VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19 EN PACIENTS AMB DIABETIS MELLITUS - SEGURETAT DE LA VACUNA ASTRAZENCA -

Els hàbits saludables, els responsables.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +