26 març 2015
Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.
El picant sol generar rebuig o atracció entre la població. Les espècies picants, utilitzades de manera correcta, poden realçar els sabors naturals dels aliments sense presentar sensació de cremor.
Els xilis picants són l'aliment picant més comú i es classifiquen en l'escala Scoville que mesura el contingut de capsaïcina.
La capsaïcina és la part del Xile que li dóna sabor calent i picant l'aliment. Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures. En diverses investigacions s'ha descobert que el consum de capsaïcina crea un torrent d'endorfines (neurotransmissors responsables de la satisfacció, emoció, excitació ...) que poden fer que menjar sigui emocionant. Aquests compostos (la capsaïcina) s'han relacionat amb beneficis per a la salut: Beneficis cardiovasculars, dermatològics, anti càncer i bloquejants del dolor.
Existeixen diferents formes culinàries per entrar al món del picant generant major sabor als plats.
Com potenciar el gust picant
Com inhibir el gust picant
Ingredients per a 4-6 persones:
1- Cuinar les gambetes passant per la paella fins que estiguin daurades.
2- Coure les patates, pastanagues i coliflor en una olla amb aigua.
3- Tallar la ceba a daus i deixar reposar en vinagre, aigua i sal durant 15-30 minuts.
4- Afegir a la ceba la mostassa i una tassa de xiles.
5- Un cop cuites les patates, pastanaga i coliflor tallar en petits trossos, servir amb les gambetes i la salsa picant.
Autor:
Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en nutrició en embaràs i lactància Coordinació unitad d' obesidad
Per què escollir-nos per perdre pes? S'inicia el compte enrere, ja no hi ha excusa que valgui, i sembla que fa menys mandra posar-se perquè aviat ens anem a la platja! podem ajudar-te a preparar-te per estar més sa-n@
Continuar llegintNoves observacions situen els pacients amb obesitat com aquells qui han patit la COVID19 amb més gravetat. Els resultats posen de manifest que els pacients més joves ingressats eren els que tenien un IMC més elevat.
Continuar llegint