19 octubre 2015
Típica de la tardor, té importants propietats nutritives y escasses calories
La carbassa és una hortalissa típica de la tardor.
Te un elevat contingut el aigua (90%) la qual cosa fa que sigui molt poc calòrica, només aporta 32Kcal per cada 100g. Si a aquestes característiques hi sumem el que és rica en fibra i per tant ens proporciona sacietat s’entén que sigui una elecció ideal en dietes d’aprimament.
Destaca pel seu contingut en Vitamina A, en forma de beta carotens, que li proporcionen el seu color ataronjat, fan que tingui propietats antioxidants, sobre la visió i la salut de la pell. També conté potassi que li dóna propietats diürètiques i fa que sigui beneficiosa en casos d’hipertensió arterial, magnesi necessari per la contracció muscular i per regular els estats d’ansietat i calci
La carabassa és molt versàtil ja que la podem preparar de moltes maneres: en forma de crema - saltada en plats de pasta, de llegum o d’arròs - al forn com a guarnició de plats de carn o peix – com a ingredient principal en postres.
A continuació us donem algunes idees de plats que podeu fer per beneficiar-vos de les seves propietats:
Autor:
Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic
Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport
Noves observacions situen els pacients amb obesitat com aquells qui han patit la COVID19 amb més gravetat. Els resultats posen de manifest que els pacients més joves ingressats eren els que tenien un IMC més elevat.
Continuar llegintQuina és la millor alimentació per tenir un sistema immune fort?
Continuar llegint