Qui demonitza els làctics?

categoría Colesterol Nutrició Obesitat

19 octubre 2015



El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània

S’anomena Síndrome Metabòlica l’associació d’ un conjunt de patologies relacionades amb el sobrepès que predisposen a major risc de patir malaltia cardiovascular i diabetis:

  • Hipertensió Arterial
  • Glucosa basal alterada
  • Hipertrigliceridèmia
  • Nivells baixos de colesterol HDL (o bo)
  • Perímetre abdominal > 102cm en homes i de >98cm en dones

A l'Agost de 2015 es va publicar a la revista The Journal of Nutrition un article que relaciona els productes làctics i el risc de desenvolupar síndrome metabòlica. Aquest article forma part de l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) el qual examina l’impacte de la  dieta mediterrània en la prevenció de malalties cardiovasculars.

L’estudi va comparar individus amb una ingesta elevada de làctics descremats respecte d’altres que presenten baixa ingesta.

A l'inici de l'estudi la població no estava diagnosticada de síndrome metabòlica i al final de l'estudi, gairebé el 50% dels participants van desenvolupar aquesta condició.

El resultats mostren que el consum de làctics baixos en greix ofereix protecció del 22-28% sobre la incidència de síndrome metabòlica. Destacar que analitzant per separat el formatge apareix un augment del risc d’un 31%  i  ressaltar que en el cas dels iogurts, tant els desnatats com els sencers s’han associat  amb menor risc de síndrome metabòlica.  En analitzar el consum elevat de làctics totals sencers no es va demostrar cap efecte ni cap increment en el risc de patir síndrome metabòlica

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

El Caqui

Qui demonitza els làctics?

El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor. De color groc o ataronjat segons els seu contingut en carotens, amb sabor molt dols. Aporta 65 kcal per cada 100 grams

Continuar llegint

Un fong usat en la medicina tradicional xinesa podria ser utilitzat com a estratègia en la pèrdua de pes

Qui demonitza els làctics?

Un estudi mostra que el fong Ganoderma lucidum, utilitzat en la medicina tradicional xinesa per les seves propietats antidiabètiques, té també propietats anti-obesitat que s’associen a la modulació que provoca en la microbiota intestinal.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +