Una planta que redueix el risc cardiovascular millorant els nivells de colesterol, sucre i tensió arterial?

categoría Diabetis Nutrició Obesitat

15 juny 2016



La suplementació amb Pycnogenol (un producte derivat de l'escorça del pi) millora la funció endotelial en individus amb hipertensió, hiperglucèmia o hiperlipèmia.

El pycnogenol és un producte derivat de l'escorça de l'arbre de pi conegut com Pinus pinaster. Els ingredients presents en el pycnogenol es troben en productes naturals com el cacauet, les llavors de raïm i l'escorça de l'avellaner de bruixa.

Un estudi Italià publicat al Journal of Internacional Angiologia, va avaluar els efectes de la suplementació amb Pycnogenol en els pacients que presentaven hipertensió moderada, hiperlipèmia (alteració en els greixos) i hiperglucèmia i les conseqüències d'aquesta suplementació en la funció endotelial.

En l'estudi van participar 49 persones amb hipertensió moderada, hiperlipèmia o hiperglucèmia d'edats compreses entre 40-60 anys, en els quals se'ls va prescriure Pycnogenol, en dosis de 150 mg / dia, en combinació amb recomanacions nutricionals i d'exercici físic.

Les recomanacions van incloure exercici diari juntament amb una reducció de carbohidrats en la dieta, reducció de begudes amb cafeïna i dieta hiposòdica (baixa en sal).

D'altra banda, el grup control va ser una mostra de 43 persones en els quals no se'ls va prescriure suplementació amb Pycnogenol.

L'estudi va trobar que la suplementació amb Pycnogenol millorava la funció endotelial en un 55% a les vuit setmanes i en un 66% a les 12 setmanes.

A més, l'estrès oxidatiu es va reduir en un 20% i la pressió arterial es va normalitzar en subjectes amb hipertensió limítrofa (elevació moderada de la tensió arterial).

El colesterol es va reduir en els participants amb hiperlipèmia moderada i els nivells de glucosa en dejú es van reduir en els subjectes que presentaven hiperglucèmia moderada.

Els resultats mostren que la suplementació amb Pycnogenol pot millorar la funció endotelial i aquelles persones que es poden veure més beneficiades, a causa del risc elevat de malaltia cardiovascular que presenten, són aquelles amb hipertensió limítrofa, hiperglucèmia o hiperlipèmia.

Autor:


Nutricionista i educadora en diabetis


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

BON ANY NOU! Receptes i idees

Una planta que redueix el risc cardiovascular millorant els nivells de colesterol, sucre i tensió arterial?

Idees d'entrants, plats principals i postres per acomiadar i donar la benvinguda a l'any nou de manera saludable

Continuar llegint

El Caqui

Una planta que redueix el risc cardiovascular millorant els nivells de colesterol, sucre i tensió arterial?

El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor. De color groc o ataronjat segons els seu contingut en carotens, amb sabor molt dols. Aporta 65 kcal per cada 100 grams

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +