04 juliol 2016
Uneix-te a la iniciativa dels "Dilluns sense carn", una campanya mundial que es va iniciar el 2003 amb la finalitat de reduir l'impacte sobre la salut i mediambiental que comporta el consum de carn animal.
Quines repercussions en el medi ambient té el consum de carn?
Per cada quilo de carn que no mengem s'estalvien 15.000 litres d'aigua. A més la indústria càrnia genera una 15% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, augmenten la desforestació per tenir camps de pastura, emet grans quantitats de CO2 ... Tot això accelera el canvi climàtic.
Quines repercussions sobre la meva salut tindria deixar de menjar carn 1 dia?
Una alimentació ben planificada basada en aliments d'origen vegetal ha demostrat disminuir el risc cardiovascular.
Si s'evita el consum de carn durant un dia a la setmana es redueix un 15% la ingesta de greix anual.
A més el greix d'origen animal és saturat, considerat poc saludable ja que està relacionat amb augment de colesterol en plasma, arteriosclerosi i infart, major risc de càncer o diabetis.
Deixar de consumir carn durant un dia pot ser una bona manera d'apropar-se a una alimentació més saludable.
I exactament, què he de fer si vull unir-me al "dilluns sense carn"?
Simplement deixar de consumir carn durant un dia a la setmana, dilluns. I això implica tot tipus de carn (vedella, porc, pollastre, gall dindi, conill, embotits ...).
I com substitueixo la proteïna animal?
Es pot aconseguir proteïna completa (d'alt valor biològic) amb:
Autor:
Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport
L'ús del gingebre per a la prevenció i tractament de les nàusees associades a la gestació i a la quimioteràpia es considera eficaç i segur
Continuar llegintEns trobem en una situació d'EMERGÈNCIA en què, per la seguretat de tots els ciutadans, hem de romandre a casa nostra el màxim temps possible. Ara més que mai, és importantíssim EL SEGUIMENT D'UNA CORRECTA ALIMENTACIÓ I PLANIFICACIÓ.
Continuar llegint