12 desembre 2016
Aquesta fruita aporta poques calories (49Kcal / 100g) ja que té un elevat contingut en aigua (82%). De aportació moderada en carbohidrats (11g / 100g) destaca pel seu contingut en fibra (1.5g / 100g), potassi (146mg / 100g), vitamina C (18mg / 100g) i carotenoides (27mcg / 100g).
Gràcies al seu contingut en vitamina C posseeix efecte antioxidant, molt interessant per a fumadors ja que contraresta l'efecte dels radicals lliures que produeix el tabac. A més pot ser una bona opció com a postres ja que aquesta vitamina afavoreix l'absorció del ferro provinent dels aliments, així que estarà especialment indicada en dones embarassades i en casos d'anèmia ferropènica.
Per la seva aportació en potassi la desaconsejaremos als que pateixin insuficiència renal amb hiperkalemia (valors de potassi elevats en sang), però serà interessant en esportistes per prevenir rampes.
També és coneguda pels seus efectes beneficiosos sobre la digestió ja que conté un enzim, la bromelaina que afavoreix la digestió i posseeix efecte diürètic. Interessant per consumir entre hores o com a entrant els dies de festes de Nadal, en què les digestions solen ser més passades per la sobreingesta.
IDEES DE PREPARACIONS AMB PINYA:
Autor:
Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic
Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport
Cada vegada són més freqüents les molèsties relacionades amb la ingesta de gluten i el seu impacte mediàtic està en alça. És important saber amb quins trastorns comptem, com distingir-los i quines són les seves característiques principals.
Continuar llegintLes dietes vegetarianes ben planificades són saludables, nutricionalment adequades i proporcionen beneficis per a la salut en la prevenció i el tractament de determinades malalties.
Continuar llegint