BON ANY NOU! Receptes i idees

categoría Nutrició Obesitat

30 desembre 2016



Idees d'entrants, plats principals i postres per acomiadar i donar la benvinguda a l'any nou de manera saludable

Per acomiadar l'any i felicitar el nou any, els deixem unes quantes idees d'entrants i plats principals saludables que poden gaudir amb els seus afins i sense remordiments si estan seguint un pla d'alimentació per baixar pes.

 

IDEES D’ENTRANTS

  • Xampinyons farcits de formatge crema i pernil ibèric
  • Musclos amb “pico de gallo” (ceba, pebrot verd, pebrot vermell, suc de llimona i coriandre, tot picat)
  • Ous farcits de tonyina
  • Brandada de bacallà amb nou moscada i pa torrat
  • Baba ganoush o hummus de d’albergínia amb crudités de pastanaga, api i cabdells
  • Copeta de crema de cogombre i iogurt
  • Boletes de mozzarella farcides d’espinacs, pinyons i anxoves
  • Tàrtar de salmó i tàperes
  • Rotllet de salmó, rúcula i formatge crema
  • Timbal de carabassó, tomàquet, formatge i orènga
  • Rotllets d’espàrrecs verds i pernil ibèric
  • Pinxos d’amanida caprese
  • Sushi sense arròz, amb tonyina i farcit d’alvocat, formatge crema y pastanaga, amb salsa de soja
  • Montadet de purè de llagostins i cranc sobre rodanxa de cogombre
  • Copeta de crema de carabassa amb poma àcida i llavors de carabassa

 

RECEPTES DE PLATS PRINCIPALS

Filet de porc amb salsa de xampinyons

Traiem el greix excedent del filet, tallem en medallons i marquem a la paella, apartem.

A la mateixa paella (per aprofitar els sucs del filet), reduïm un rajolí de brandi, afegim els xampinyons i salpebrem. Posem al vas de la batedora, afegim 1 cullerada de formatge crema i triturem fins a obtenir textura salsa.

Coem una mica més els filets amb la salsa i emplatem amb algun xampinyó i cibulet picat per decorar i donar color.

 

Vieires farcides de puré de bacallà i gambes

Fer en una paella el bacallà i les gambes amb un raig d'oli i ho anem esmicolant tot amb una forquilla, apartem. Tirem una mica de ceba (podem afegir aigua perquè no se'ns cremi), tornem a posar el peix i anem afegint llet fins que tingui la textura desitjada.

Omplim la petxina de la petxina de pelegrí amb aquest puré.

Marquem la carn de la vieira a la paella i la posem al centre de la petxina de la petxina de pelegrí.

Empolvorem amb una mica de formatge mozarella i gratinem al forn.

 

Rap amb salsa de gambes

Pelem les gambes i reservem el cos de les gambes per separat de les caps.

Preparem un sofregit amb poc oli de ceba, pastanaga i els caps de gambes. Anem aixafant els caps de gamba perquè treguin el seu suc. Ho passem tot per la trituradora, tornem a la paella i li afegim una copa de vi blanc, pebre i pebre vermell. Quan hagi reduït el vi, passem la salsa pel xinès per treure les deixalles.

Passem el rap i les gambes per la paella i emplatem amb la salsa.

 

POSTRES

Gelatina de cava i gerds

Hidratem les fulles de gelatina en aigua durant cinc minuts.

Mentrestant, preparem una barreja de suc de llimona amb estevia, i una petita part del cava que utilitzarem. Quan la barreja comenci a bullir, afegim la gelatina escorreguda i anem remenant fins que es dissolgui completament. Afegim la resta del cava, remenem i posem en copes.

Posem a cada copa 3-4 gerds, refrigerem mínim 4 hores i acabem de servir amb altres 2-3 gerds i fulla de menta per decorar.

 

 

L'equip de ENDOCS els desitja unes bones festes i un feliç any nou!

Autor:


Cap de Servei Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Especialista en endocrinologia de la gestació Especialista en tumors hipofisaris


Nutricionista i educadora en diabetis


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

El Caqui

BON ANY NOU! Receptes i idees

El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor. De color groc o ataronjat segons els seu contingut en carotens, amb sabor molt dols. Aporta 65 kcal per cada 100 grams

Continuar llegint

Et convidem al Fòrum Dexeus Mujer

BON ANY NOU! Receptes i idees

El proper dijous 28 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Salut de la Dona, s’inaugura a l’Hospital Quirón-Dexeus el Fòrum Dexeus Mujer 2015. Es tracta d’un esdeveniment obert al públic on diferents professionals sanitaris realitzaran xerrades participatives sobre temàtiques relacionades amb la salut de la dona.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +