30 desembre 2016
Idees d'entrants, plats principals i postres per acomiadar i donar la benvinguda a l'any nou de manera saludable
Per acomiadar l'any i felicitar el nou any, els deixem unes quantes idees d'entrants i plats principals saludables que poden gaudir amb els seus afins i sense remordiments si estan seguint un pla d'alimentació per baixar pes.
IDEES D’ENTRANTS
RECEPTES DE PLATS PRINCIPALS
Filet de porc amb salsa de xampinyons
Traiem el greix excedent del filet, tallem en medallons i marquem a la paella, apartem.
A la mateixa paella (per aprofitar els sucs del filet), reduïm un rajolí de brandi, afegim els xampinyons i salpebrem. Posem al vas de la batedora, afegim 1 cullerada de formatge crema i triturem fins a obtenir textura salsa.
Coem una mica més els filets amb la salsa i emplatem amb algun xampinyó i cibulet picat per decorar i donar color.
Vieires farcides de puré de bacallà i gambes
Fer en una paella el bacallà i les gambes amb un raig d'oli i ho anem esmicolant tot amb una forquilla, apartem. Tirem una mica de ceba (podem afegir aigua perquè no se'ns cremi), tornem a posar el peix i anem afegint llet fins que tingui la textura desitjada.
Omplim la petxina de la petxina de pelegrí amb aquest puré.
Marquem la carn de la vieira a la paella i la posem al centre de la petxina de la petxina de pelegrí.
Empolvorem amb una mica de formatge mozarella i gratinem al forn.
Rap amb salsa de gambes
Pelem les gambes i reservem el cos de les gambes per separat de les caps.
Preparem un sofregit amb poc oli de ceba, pastanaga i els caps de gambes. Anem aixafant els caps de gamba perquè treguin el seu suc. Ho passem tot per la trituradora, tornem a la paella i li afegim una copa de vi blanc, pebre i pebre vermell. Quan hagi reduït el vi, passem la salsa pel xinès per treure les deixalles.
Passem el rap i les gambes per la paella i emplatem amb la salsa.
POSTRES
Gelatina de cava i gerds
Hidratem les fulles de gelatina en aigua durant cinc minuts.
Mentrestant, preparem una barreja de suc de llimona amb estevia, i una petita part del cava que utilitzarem. Quan la barreja comenci a bullir, afegim la gelatina escorreguda i anem remenant fins que es dissolgui completament. Afegim la resta del cava, remenem i posem en copes.
Posem a cada copa 3-4 gerds, refrigerem mínim 4 hores i acabem de servir amb altres 2-3 gerds i fulla de menta per decorar.
L'equip de ENDOCS els desitja unes bones festes i un feliç any nou!
Autor:
Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic
Un estudi mostra que el fong Ganoderma lucidum, utilitzat en la medicina tradicional xinesa per les seves propietats antidiabètiques, té també propietats anti-obesitat que s’associen a la modulació que provoca en la microbiota intestinal.
Continuar llegintUn multivitamínic és un suplement dietètic que aporta vitamines, minerals i altres elements nutricionals. Generalment es disposen en forma de càpsules, pastilles, pols o líquids. En general, estan pensats per tractar dèficits de vitamines causats per malalties com trastorns digestius; en situacions especials com embaràs o fins i tot, en alguns casos per tractar una alimentació deficitària en nutrients.
Continuar llegint