Hi ha alguna relació entre consum de lactis i aparició de càncer? Puc seguir consumint?

categoría Nutrició

05 febrer 2017El dia 4 de febrer se celebra el dia mundial contra el càncer. Coincidint amb aquesta data, volem recordar la importància de l'alimentació i volem aclarir la relació dels lactis amb la mateixa.

El dia 4 de febrer se celebra el dia mundial contra el càncer. Coincidint amb aquesta data, volem recordar la importància de l'alimentació i volem aclarir la relació dels lactis amb la mateixa.

El CODINUCAT (Col·legi de Dietistes i Nutricionistes) i la FECEC (Federació Catalana d'entitats contra el Càncer) han presentat, conjuntament, la postura científica sobre la ingesta de lactis i la seva relació amb l'aparició de càncer.

En resum es desmenteix la culpabilització dels lactis en l'aparició i desenvolupament del càncer.

La postura científica s'ha considerat de valor especial i gran rellevància a causa de la gran literatura, revisions i membres que pertanyen a entitats i societats científiques com la Societat Científica Espanyola de Dietètica i Nutrició (SEDYN), l'Associació de Dietistes-Nutricionistes de Madrid ( ADDINMA), la Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica (SCADC) i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes d'Andalusia (CODINAN).

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer és una de les principals causes de mort a nivell mundial. S'estima que més del 30% de les morts causades per aquesta malaltia, es podrien prevenir amb uns bons hàbits d'alimentació i estil de vida.

S'ha parlat molt sobre alimentació i càncer, però sobretot, un dels grups d'aliments més perjudicats són els lactis. El CODINUCAT i la FECEC aconsellen mantenir els lactis de la dieta, consumint-ne quantitats adequades, segons les guies d'alimentació.

Els làctics són una font de proteïna d'alta qualitat biològica, és a dir, presenten tots els aminoàcids essencials, font important de calci, fòsfor, iode i vitamines com la A, B2 i B12.

Segons s'ha observat fins ara:

* Sembla ser que el consum de lactis podria tenir una certa prevenció per al càncer d'estómac, mama, ovari i bufeta.

* S'associa amb un menor risc de desenvolupament de càncer de còlon

* Podrien augmentar el risc de desenvolupar càncer de pròstata (cal estudis més concloents per donar aquesta afirmació)

De tot el treball en equip realitzat a la postura científica es conclou:

1- No hi ha CAP evidència que el consum de lactis sigui perjudicial

2- Es justifica seguir recomanant el consum de lactis a causa de la seva innocuïtat i als beneficis que generen els seus nutrients per evitar altres malalties cròniques, sempre en el context d'una alimentació saludable i equilibrada.

En els últims temps, s'ha eliminat o reduït de manera dràstica el consum de lactis. Les "enraonies" i "consells nutricionals" de persones poc o gens expertes en el camp de la nutrició, poden influir en la nostra alimentació de manera negativa a causa de la falta d'evidència científica.

A ENDOCS disposem de Dietistes-Nutricionistes col·legiades que poden ajudar-te a millorar els teus hàbits d'alimentació i per tant, millorar la teva salut ajudant a prevenir malalties com ara el càncer.

http://www.codinucat.cat/wp-content/uploads/Postura-Lactis-i-c%C3%A0ncer.pdf

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en nutrició en embaràs i lactància Coordinació unitad d' obesidad


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

ALIMENTACIÓ I CORONAVIRUS: COM GESTIONAR LA MEVA ALIMENTACIÓ EN ÈPOCA DE QUARANTENA

Hi ha alguna relació entre consum de lactis i aparició de càncer? Puc seguir consumint?

Ens trobem en una situació d'EMERGÈNCIA en què, per la seguretat de tots els ciutadans, hem de romandre a casa nostra el màxim temps possible. Ara més que mai, és importantíssim EL SEGUIMENT D'UNA CORRECTA ALIMENTACIÓ I PLANIFICACIÓ.

Continuar llegint

Dia nacional del Celiac

Hi ha alguna relació entre consum de lactis i aparició de càncer? Puc seguir consumint?

El 27 de Maig és el Dia Nacional del Celíac. La malaltia celíaca és una intolerància permanent al gluten en la qual l'únic tractament és el seguiment d'una dieta sense gluten.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +