Blog Nutrició

La nutrició en l'esport: peça clau

La nutrició en l'esport: peça clau

26 octubre 2017

L'exercici físic està de moda. Cada vegada hi ha més persones que consideren imprescindible l'exercici físic en les seves vides i el practiquen de manera rutinària. L'exercici no només millora l'estat de salut física, també ens aporta importants beneficis en la salut mental i millora la memòria i capacitat cognitiva. Per a molts superar-se i millorar el rendiment suposen la motivació necessària per mantenir i reforçar l'activitat. Una alimentació adaptada a les necessitats de cada persona i al tipus d'exercici que realitza, és clau per aconseguir-ho.

Els edulcorants artificials alteren la resposta intestinal a la glucosa i predisposen a diabetis

Els edulcorants artificials alteren la resposta intestinal a la glucosa i predisposen a diabetis

29 setembre 2017

Ja us hem parlat altres vegades dels edulcorants, del que ens preocupa que puguin empitjorar el sobrepès i la síndrome metabòlica. Un estudi recent liderat pel Dr Richard Young, Universitat d'Adelaide, Austràlia, relaciona el consum d'edulcorants artificials amb l'aparició de Diabetis tipus 2

S'ha investigat sobre una vacuna i la prevenció de la DIABETIS tipus I

S'ha investigat sobre una vacuna i la prevenció de la DIABETIS tipus I

20 juliol 2017

Un estudi pilot que avaluava la resposta d'una "vacuna" en la prevenció de la diabetis tipus 1 en les fases inicials de la malaltia, ha obtingut resultats decebedors, d'acord amb l'American Diabetis Association (ADA) 2017 Scientific Sessions.

El consum diari de iogurt dóna lloc a una millor salut òssia

El consum diari de iogurt dóna lloc a una millor salut òssia

16 juny 2017

La investigació centra l’atenció en els beneficis que pot tenir el consum d’un iogurt diari en dones post-menopàusiques sobre la massa òssia, la pèrdua d’os cortical i també sobre l’IMC i el teixit adipós.

SIBO (sobrecreixement bacterià en intestí prim)

SIBO (sobrecreixement bacterià en intestí prim)

30 maig 2017

L'evidència no és concloent fins al moment, però sembla ser que el tractament antibiòtic, una dieta baixa en sucres fermentables i l'ús de probiòtics pot mantenir a ratlla aquesta malaltia

TRASTORNS RELACIONATS AMB EL GLUTEN

TRASTORNS RELACIONATS AMB EL GLUTEN

15 maig 2017

Cada vegada són més freqüents les molèsties relacionades amb la ingesta de gluten i el seu impacte mediàtic està en alça. És important saber amb quins trastorns comptem, com distingir-los i quines són les seves característiques principals.

Oli de palma

Oli de palma

04 abril 2017

Els efectes de l'oli de palma segueixen en discussió i investigació. No obstant, hi ha evidència sobre el seu paper en l'augment del risc cardiovascular i dades recents l'assenyalen com a afavoridor de la metàstasi

Existeixen fàrmacs per a la obesitat? El que necessita saber sobre els fàrmacs aprovats per tractar l’obesitat

Existeixen fàrmacs per a la obesitat? El que necessita saber sobre els fàrmacs aprovats per tractar l’obesitat

31 març 2017

Funcionen els medicaments que ajuden a la pèrdua de pes? Perquè no s’utilitzen els fàrmacs indicats per a la pèrdua de pes?

EDULCORANTS ARTIFICIALS

EDULCORANTS ARTIFICIALS

27 març 2017

Els edulcorants artificials o substituts del sucre, són substàncies que s’utilitzen reemplaçant el sucre de taula per a endolcir aliments i begudes. Tot i així, d’un temps ençà la polèmica sobre la seguretat d’aquestes substàncies va en augment.

Gingebre per a les nàusees

Gingebre per a les nàusees

15 març 2017

L'ús del gingebre per a la prevenció i tractament de les nàusees associades a la gestació i a la quimioteràpia es considera eficaç i segur

Hi ha alguna relació entre consum de lactis i aparició de càncer? Puc seguir consumint?

Hi ha alguna relació entre consum de lactis i aparició de càncer? Puc seguir consumint?

05 febrer 2017

El dia 4 de febrer se celebra el dia mundial contra el càncer. Coincidint amb aquesta data, volem recordar la importància de l'alimentació i volem aclarir la relació dels lactis amb la mateixa.

UNA PANDÈMIA SILENCIOSA: EL SUCRE

UNA PANDÈMIA SILENCIOSA: EL SUCRE

19 gener 2017

En els últims temps hem vist incrementat el consum de sucre sobretot en productes manufacturats. Sabem que el seu consum no és bo per a la salut i que afavoreix l'aparició de certes malalties. Quina quantitat de sucre consumim?

BON ANY NOU! Receptes i idees

BON ANY NOU! Receptes i idees

30 desembre 2016

Idees d'entrants, plats principals i postres per acomiadar i donar la benvinguda a l'any nou de manera saludable

Aliments lleugers i depuratius ideals per les festes:  La PINYA

Aliments lleugers i depuratius ideals per les festes: La PINYA

12 desembre 2016

Aquesta fruita aporta poques calories (49Kcal / 100g) ja que té un elevat contingut en aigua (82%). De aportació moderada en carbohidrats (11g / 100g) destaca pel seu contingut en fibra (1.5g / 100g), potassi (146mg / 100g), vitamina C (18mg / 100g) i carotenoides (27mcg / 100g).

2016 és l'any internacional de les llegums

2016 és l'any internacional de les llegums

21 novembre 2016

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'any 2016 com l'Any Internacional de les Llegums amb el propòsit de sensibilitzar la població sobre els seus avantatges nutricionals com a part d'una producció d'aliments sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.

Gran notícia per als pacients que lluiten contra el sobrepès i l'obesitat: per fi un fàrmac que redueix la gana

Gran notícia per als pacients que lluiten contra el sobrepès i l'obesitat: per fi un fàrmac que redueix la gana

21 octubre 2016

Una dosi diària de 3 mg de liraglutida juntament amb dieta i activitat física ocasiona una pèrdua de pes significativa en persones amb sobrepès i obesitat, i redueix tots els problemes associats a l'excés de pes

Neurotensina: Un nou marcador per predir el risc d'Obesitat futura

Neurotensina: Un nou marcador per predir el risc d'Obesitat futura

23 setembre 2016

Noves dades publicades a la revista Nature indiquen que la neurotensina podria servir per combatre l'obesitat futura.

GARCINIA CAMBOGIA

GARCINIA CAMBOGIA

20 setembre 2016

L’extracte de la Garcinia Cambogia (àcid hidroxicítric) té un paper prometedor com a coadjuvant de la dieta i l’exercici físic en la pèrdua ponderal en persones amb excés de pes, així com en la resistència esportiva.

L'ORTORÈXIA: OBSESSIÓ PER LA MENJAR SA

L'ORTORÈXIA: OBSESSIÓ PER LA MENJAR SA

18 setembre 2016

Si tens obsessió pel menjar sa, podries patir ortorèxia. D'aquesta manera es defineix un trastorn obsessiu compulsiu que porta l'alimentació sana a l'extrem, portant a un control estricte i exhaustiu dels components que conformen els aliments de la dieta.

CRONONUTRICIÓ

CRONONUTRICIÓ

22 juliol 2016

Diversos estudis demostren que realitzar els àpats de manera descompensada (fora d’horaris o amb proporcions calòriques errònies) afavoreix l’aparició d’excés de pes, dificulta la pèrdua ponderal i augmenta el risc de patir Diabetis Tipus 2

MEATLESS MODAY

MEATLESS MODAY

04 juliol 2016

Uneix-te a la iniciativa dels "Dilluns sense carn", una campanya mundial que es va iniciar el 2003 amb la finalitat de reduir l'impacte sobre la salut i mediambiental que comporta el consum de carn animal.

SUC PREMSAT EN FRED: La nova

SUC PREMSAT EN FRED: La nova "moda" per consumir fruites i verdures

30 juny 2016

Després de la moda dels sucs "Detox" o Sucs verds, recentment ha aparegut al mercat una nova gamma de sucs caracteritzats per elaborar-se amb la tècnica de premsat en fred, també anomenats cold pressing.

Nou entrenament personalitzat:

Nou entrenament personalitzat: "ZOP" ZERO OBESITY PROGRAM

27 juny 2016

Hem adoptat un programa personalitzat de plà d'entrenament. El programa anomenat "ZOP" ZERO OBESITY PROGRAM, consisteix en un programa d'entrenament físic per reduir i controlar el sobrepès i l'obesitat.

ELS CEREALS DE GRA COMPLET: SEMPRE MÉS SALUDABLES I ...  ARA AJUDEN A PREVENIR LA DIABETIS I EL CÀNCER!

ELS CEREALS DE GRA COMPLET: SEMPRE MÉS SALUDABLES I ... ARA AJUDEN A PREVENIR LA DIABETIS I EL CÀNCER!

23 juny 2016

Els cereals de grà complet són aquells als quals no se li ha eliminat cap de les parts que el componen. Aquests productes, elaborats amb farina integral de grà complet, són més nutritius i mantenen totes les vitamines i nutrients.

Aliments vegetals i colors

Aliments vegetals i colors

20 juny 2016

Assegurar la ingesta de 2 racions de verdures i 3 de fruita al dia és vital per al nostre organisme, però també cal aportar varietat de color a la nostra dieta

T'han diagnosticat intolerància a la fructosa?

T'han diagnosticat intolerància a la fructosa?

16 juny 2016

La intolerància o malabsorció a la fructosa es produeix per un dèficit de la mucosa intestinal de la proteïna transportadora GLUT5 que permet l'absorció de la fructosa a l'intestí prim.

Una planta que redueix el risc cardiovascular millorant els nivells de colesterol, sucre i tensió arterial?

Una planta que redueix el risc cardiovascular millorant els nivells de colesterol, sucre i tensió arterial?

15 juny 2016

La suplementació amb Pycnogenol (un producte derivat de l'escorça del pi) millora la funció endotelial en individus amb hipertensió, hiperglucèmia o hiperlipèmia.

Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

13 juny 2016

Un estudi publicat a la revista Journal of Health Psychology, conclou que menjar mentre es camina afavoreix una sobreingesta en els menjars posteriors, afavorint el sobrepès.

Dia nacional del Celiac

Dia nacional del Celiac

29 maig 2016

El 27 de Maig és el Dia Nacional del Celíac. La malaltia celíaca és una intolerància permanent al gluten en la qual l'únic tractament és el seguiment d'una dieta sense gluten.

SUCS VERDS i SUCS “DETOX”

SUCS VERDS i SUCS “DETOX”

30 abril 2016

Et costa consumir les 5 racions de fruites i verdures que recomanen? Amb els sucs verds o Smoothies de verdures i fruites pots aconseguir-ho

¿Qué es la Chía?

¿Qué es la Chía?

30 abril 2016

Els àcids grassos essencials, els antioxidants, la fibra soluble i les seves vitamines i minerals fan de les llavors de Chia un aliment realment interessant.

El Caqui

El Caqui

14 març 2016

El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor. De color groc o ataronjat segons els seu contingut en carotens, amb sabor molt dols. Aporta 65 kcal per cada 100 grams

Nutrició en el càncer

Nutrició en el càncer

07 febrer 2016

El Dia Mundial contra el Càncer se celebra tots els anys el dia 4 de febrer. L'objectiu d'aquesta campanya és reduir el nombre de morts evitables per càncer, conscienciant a la població en general i realitzant recomanacions per portar un estil de vida saludable

Aliments de temporada: LA CARBASSA

Aliments de temporada: LA CARBASSA

19 octubre 2015

Típica de la tardor, té importants propietats nutritives y escasses calories

Qui demonitza els làctics?

Qui demonitza els làctics?

19 octubre 2015

El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània

TRUCS NUTRICIONALS PER CUIDAR LA TEVA PELL DESPRÉS DE L’ESTIU

TRUCS NUTRICIONALS PER CUIDAR LA TEVA PELL DESPRÉS DE L’ESTIU

29 agost 2015

El consum de certs aliments pot ajudar-nos a aconseguir major protecció per la pell exposada al sol i a mantenir el bronzejat

ALIMENTS DE TEMPORADA: ELS BOLETS

ALIMENTS DE TEMPORADA: ELS BOLETS

29 agost 2015

Són rics en aigua, minerals, fibra i antioxidants

 Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

21 maig 2015

Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.

Et convidem al Fòrum Dexeus Mujer

Et convidem al Fòrum Dexeus Mujer

16 maig 2015

El proper dijous 28 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Salut de la Dona, s’inaugura a l’Hospital Quirón-Dexeus el Fòrum Dexeus Mujer 2015. Es tracta d’un esdeveniment obert al públic on diferents professionals sanitaris realitzaran xerrades participatives sobre temàtiques relacionades amb la salut de la dona.

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

15 maig 2015

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Plats de temporada d’estiu: Et ve de gust un salmorejo fresquet?

Plats de temporada d’estiu: Et ve de gust un salmorejo fresquet?

15 maig 2015

És una crema servida habitualment freda i com a primer plat on els ingredients principals són: pa, tomàquet, all, oli d’oliva i sal.

Les dietes vegetarianes, Són saludables?

Les dietes vegetarianes, Són saludables?

02 abril 2015

Les dietes vegetarianes ben planificades són saludables, nutricionalment adequades i proporcionen beneficis per a la salut en la prevenció i el tractament de determinades malalties.

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

26 març 2015

Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.

L'humus

L'humus

12 març 2015

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

La Carxofa. Aliments de temporada

La Carxofa. Aliments de temporada

05 març 2015

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.


Últimes entrades

La Carxofa. Aliments de temporada

La nutrició en l'esport: peça clau

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.

Leer más

L'humus

La nutrició en l'esport: peça clau

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

Leer más

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +