Què és la Diabetis?

Què és la Diabetis?
La diabetis és una malaltia causada per la deficiència d’ insulina, o per la incapacitat d’utilitzar correctament la insulina en els teixits del cos.

La insulina és l’hormona encarregada d’ orquestrar la utilització i l’emmagatzematge de la glucosa (sucre), ingerit a partir dels aliments. La diabetis es caracteritza per nivells elevats de glucosa en sang, això pot ocasionar greus problemes a llarg termini.

Existeixen dos grans tipus de diabetis:

  • La diabetis tipus 1, també coneguda com 'diabetis juvenil' o insulino-depenent. Es caracteritza per una deficiència d’insulina, el cos no pot fabricar-la. El tractament amb insulina és necessari en tots els casos;
  • La diabetis de tipus 2, també coneguda com diabetis de l’ adult. Es caracteritza per una utilització de la insulina inadequada. El pàncrees produeix insulina, pero aquesta no actua correctament a nivell dels teixits. Sol presentar-se a l’edat adulta, associar-se a obesitat o a acumulació de greix central (persones amb perímetre de cintura elevat).

Si bé aquests són els dos tipus més freqüents de diabetis, n’hi ha d’altres: diabetis monogèniques (causades per defectes en un gen concret), diabetis per cirurgia pancreàtica, diabetis gestacional i d’altres.

La diabetis més freqüent és la de tipus 2 (quasi un 10% de la població), pot romandre silent (sense donar símptomes ni problemes) durant anys, això és una característica molt perillosa, doncs molts pacients no perceben el risc de no controlar-se i se n’obliden de la malaltia. La diabetis mal controlada va fent mal poc a poc TOTS els teixit, doncs afecta a vasos i a nervis, i si no es tracta bé, pot comportar un greu comprimís per la salut i una mort prematura.


Vols fer-nos una consulta Diabetis general?

També et pot interessar


Què és la Diabetis?

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Què és la Diabetis?

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Què és la Diabetis?

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +