Complicacions de la Diabetis

Complicacions de la Diabetis
La diabetis no tractada o mal tractada causa complicacions AGUDES com:
  • Hiperglucèmia: elevació important de les concentracions de sucre en sang.  El sucre normal en sang és al voltant de 100 abans dels àpats i entre 100 i 140 a la hora- 2 hores després dels àpats. En el pacient amb diabetis el sucre pot arribar a 200-300 i 500, això s’associa a sed, augment del volum d’orina, augment de la gana i pèrdua de pes (les quatre “p” polidipsia, poliuria, polifàgia i pèrdua de pes); ademés  pot donar apatia, enterboliment mental, visió borrosa, prurit (picor a la pell), candidiasi i altres alteracions. És important tractar-ho quan abans per a evitar complicacions encara més importants
  • Cetosi i cetoacidosi: es produeix quan la hiperglucèmia mantinguda + la manca d’insulina, alteren el metabolisme i es fabriquen cossos cetònic en excés, procedents del metabolisme dels greixos. S’associa amb dolor abdominal, nàusees i vòmits, alè cetòssic, disminució del nivell de consciència i pot arribar a coma en casos greus. La situació pot ser molt perillosa, és molt important l’atenció urgent hospitalària i és necessària l’administració immediata d’insulina.

Si la diabetis no es tracta correctament, a la llarga pot ocasionar complicacions CRÒNIQUES, greus problemes que inclouen:

  • Ceguesa;
  • Insuficiència renal;
  • Malaltia cardiovascular: infart, accident vascular cerebral, trombosi d’artèries en diferents localitzacions;
  • Dany neurològic, ferides que no curen i amputacions de membres;
  • Disfunció erèctil o impotència masculina.


Per a evitar les complicacions, s’han de seguir els consells de l’endocrinòleg per tal de mantenir els nivells de glucosa en sang el més normal possibles.


Vols fer-nos una consulta Diabetis general?

També et pot interessar


Complicacions de la Diabetis

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Complicacions de la Diabetis

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Complicacions de la Diabetis

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +