Es tracta d’una tècnica mixta on es redueix l’estómac mitjançant grapat i alhora es connecta amb una nansa de l’intestí de longitud variable. D’aquesta manera el bolus alimentari deixa de passar pel recorregut habitual ja que s’ha fet un pont o by-pass.
S’aconsegueix que el pacient mengi menys, perquè l’estómac és més petit (reservori de 30 a 50cc), i que alhora no s’absorbeixi tot el menjar ingerit.
És a dir, els resultats són sacietat precoç i malabsorció selectiva per a greixos.
El pacient intervingut sol presentar bona tolerància alimentaria i poques complicacions nutricionals.
El 5% dels pacients pot presentar “síndrome de dumping” que es caracteritza per produir baixades de sucre amb símptomes. Es soluciona fàcilment prenent algun aliment que contingui sucre.
No útil en “picadors”
Cal tenir present que molts pacients necessitaran prendre suplements vitamínics i minerals de per vida.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.