Amb la talla i el pes podem establir una relació entre el pes i l’alçada, l’Índex de Massa Corporal, que ens indica en quin grau el pes del pacient és correcte. Permet detectar el baix pes, el sobrepès i el grau d’obesitat.
Així per exemple una persona que mesura 1.60 m i pesa 55 kg té el IMC:
75 / (1.60x1.60) = 29.29 kg / m2 - Sobrepès (Preobesitat)
IMC= pes (kg)/ talla(m2) |
Estat ponderal |
<18,5 |
Primor |
18,5-24,9 |
Normopès |
25-29,9 |
Sobrepès (Preobesitat) |
30-34,9 |
Obesitat grau I |
35- 39,9 |
Obesitat grau II |
>40 |
Obesitat Mòrbida |
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.