Es tracta d’una exploració complementària que ens permet conèixer com està repartit el pes i a demés ens calcula el metabolisme basal, és a dir les calories que cremem en repòs.
Ens mesura la quantitat de greix, de massa magra i d’aigua del pacient. És molt més fiable que el pes o el IMC perquè ens permet conèixer si existeix excés de greix i la magnitud d’aquest i també si hi ha retenció de líquids, per poder actuar en conseqüència. És especialment important en homes musculats on l’IMC no és gaire fiable i també és mot interessant de realitzar mentre fem dieta perquè així sabem si perdem greix o aigua i si mantenim massa muscular.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.