Educació diabetológica en Diabetis Tipus 2

Educació diabetológica en Diabetis Tipus 2
La diabetis tipus 2 és una epidèmia mundial en expansió, augmenta en paral·lel a l’epidèmia d’obesitat. Els darrers estudis de prevalença mostren que un 13,8% de la població espanyola té diabetis, un 6% no sap que la té. L’educació terapèutica nutricional és fonamental per al seu tractament i millora.

Ensenyem al pacient tot el necessari per gestionar la seva malaltia i millorar el control metabòlic

  1. Actuació i administració de la medicació
  • Tractament oral: Antiglucemiants orals, Inhibidors DPP-4
  • Tractament injectable: Anàlegs GLP1 i Insulina
  1. Educació nutricional
  • Alimentació saludable i identificació de carbohidrats
  • Què és i en que ens beneficia tenir en compte l’índex glicèmic dels aliments
  • Com llegir les etiquetes i quina informació extreure’n
  • Què fer en situacions especials: celebracions (Nadal, castanyada...), viatges...
  • Informació sobre els edulcorants, l’alcohol...
  1. Taller del peu: Detecció del peu de risc

En el cas de pacients que van amb tractament amb insulina es segueix el mateix protocol que en els pacients amb DM1


Vols fer-nos una consulta Educació diabetològica?

També et pot interessar


Educació diabetológica en Diabetis Tipus 2

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Educació diabetológica en Diabetis Tipus 2

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Educació diabetológica en Diabetis Tipus 2

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +