Igual que passa durant la gestació, la lactància és un moment on l’organisme demanda major aport de energètic i de nutrients.
La lactància materna és un període en el que s'ofereix al nadó un aliment adequat als seus requeriments, la qual cosa obliga a adequar la dieta de la mare. La secreció de la llet provoca un augment de les necessitats de calories, ja que, durant diversos mesos, part dels nutrients que s'obtenen mitjançant la ingesta habitual es destinaràn a la producció d'aquest aliment. L'organisme de la gestant es prepara per a l'etapa de lactància emmagatzemant de 2 a 4 quilos de reserves de greixos que seran utilitzades posteriorment per a la formació de la llet.
Elaborem plans d’alimentació personalitzats i responem els dubtes alimentaris que et puguin sorgir en aquesta etapa ( la llet de civada permet major pujada de llet materna?, puc prendre alcohol mentre dono el pit? és cert que hi ha aliments que és preferible evitar per prevenir els còlics del nadó? Es pot consumir carn/peix crus? Es pot baixar de pes d’urant la lactància materna?).
Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.
El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut
Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.