Celiaquia, és una malaltia autoimmune on es generen anticossos contra el gluten (una proteïna present en cereals com el blat, la civada, sègol, espelta i ordi). Cal retirar per complet les fonts de gluten per reparar les microvellositats intestinals i notar milloria simptomàtica.
La malaltia celíaca és una patologia autoimmune en què s'exclou completament el gluten de la dieta. El gluten és una proteïna que es troba a molts cereals com: blat, ordi, sègol, civada contaminada…
El menjar sense gluten pot fer que sigui difícil de gestionar per al pacient i podríem cometre l'error d'eliminar certs nutrients fent que la dieta sigui deficient.
Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.
El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut
Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.