23 juny 2016
Els cereals de grà complet són aquells als quals no se li ha eliminat cap de les parts que el componen. Aquests productes, elaborats amb farina integral de grà complet, són més nutritius i mantenen totes les vitamines i nutrients.
Els cereals de grà complet són aquells als quals no se li ha eliminat cap de les tres parts que el componen: EL SALVAT, L'ENDOSPERMA I EL GERMEN
Per què és important mantenir totes les parts dels cereals?
El salvat conté:
El endosperma conté:
El germen conté:
Els productes elaborats amb farina integral de gra complet són més nutritius, ja que no s'han eliminat cap de les parts del cereal i mantenen totes les vitamines i nutrients. Podríem dir que el pa elaborat amb farina de gra complet presenta un valor nutricional superior respecte als pans elaborats amb farines refinades.
BENEFICIS DEL CONSUM DE CEREALS DE GRA COMPLET
En cas de Diabetis
Les diferents autoritats en salut i nutrició, recomanen el consum d’ almenys la meitat de les racions de cereals diàries integrals de gra complet, el que equival a 2-3 racions diàries de cereals de gra complet al dia.
Autor:
Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad
El dia 4 de febrer se celebra el dia mundial contra el càncer. Coincidint amb aquesta data, volem recordar la importància de l'alimentació i volem aclarir la relació dels lactis amb la mateixa.
Continuar llegintL'endometriosi és una malaltia crònica que afecta entre un 10 i un 20% de les dones en edat fèrtil. Les causes exactes es desconeixen però sí que es creu que hi pot haver certa predisposició genètica i que, en causar alteracions immunològiques, sigui una malaltia autoimmune estrogen depenent.
Continuar llegint