Què és l'SKYR?
És un producte originari d'Islàndia. Es considera un làctic fermentat semblant a un formatge cremós o formatge quark, tot i que principalment s'utilitza com a iogurt.
Es produeix a partir de llet desnatada realitzant un procés de doble fermentació, per això és una molt bona font de probiòtics i alhora amb un baix contingut en greix i sucres.
Passa el contrari amb la seva concentració de proteïnes la qual es considera gairebé el doble que la d'un iogurt normal, produint un efecte saciant més gran.
En dietes enfocades a la pèrdua de pes, és un molt bon aliat.
Els beneficis també s'estenen a pautes on s'evita la ingesta de lactosa, sucre de la llet, ja que conté aproximadament un 35% menys de lactosa que un iogurt normal; la qual cosa fa que sigui una molt bona opció, per exemple, per assegurar la ingesta de calci en aquelles persones intolerants a la lactosa.
La seva textura és cremosa i densa alhora gairebé sense contenir aigua o sèrum, això s'aconsegueix en extreure pràcticament tot el líquid en el seu procés de producció.
Posted by
Dietista – Nutricionista Experta en Immunonutrició Especialitzada en intoleràncies alimentàries i vegetarianisme Responsable Unitat de Nútrició en la dona (SOP, fertilitat,...) embaràs i lactància.