La hipoglucèmia és el descens de la glucosa en sang per sota de 60-70 mg / dl i forma part d'una de les complicacions del pacient amb Diabetis
La hipoglucèmia és el descens dels nivells de glucosa per sota del normal. En el pacient amb diabetis es defineix per sota de 60-70 mg / dl i en general s'acompanyen de símptomes clars.
Quins són els símptomes?
Hi ha dos tipus de símptomes:
Consisteixen en: suor freda, tremolor, mareig, palpitacions, pal·lidesa, irritabilitat, gana, nàusees, palpitacions i ansietat.
Consisteixen en: falta de concentració, confusió, mareig, debilitat, cefalea, visió borrosa, falta de coordinació, en casos greus pèrdua del coneixement i convulsions.
En pacients que tenen moltes hipoglucèmies, es pot perdre la resposta adrenèrgica, que és la que ens permet actuar i reposar de la hipoglucèmia, és perillós perquè hi ha més probabilitat de presentar hipoglucèmies greus amb símptomes neuroglucopènics.
Quines són les causes?
La hipoglucèmia pot produir-se per
Com actuar davant d'una hipoglucèmia?
1. En percebre els símptomes clars s’ha d’actuar primer * i després mirar la glucosa en sang per corroborar que és inferior a 70mg / dl.
* Podem posar-nos un caramel a la boca mentre ens mesurem la glucosa això evitarà una contra-resposta exagerada de l'organisme i una pujada exagerada posterior dels nivells de glucosa
2. Si el valor és inferior a 70 mg / dl (hipoglucèmia) ha de prendre sucres d'absorció ràpida.
Es recomana seguir la REGLA DEL 15: consum de 15 g de carbohidrats i esperar 15 minuts per tornar a mirar la glucosa. Tot i que la regla del 15 és una bona manera per recordar la quantitat de carbohidrats que és necessària, aquesta quantitat depèn de l'edat i del nivell de glucosa. Com a norma general és recomanable el consum de 10-20g de carbohidrats
Els trobem en aquests aliments:
3. En 10-15 minuts s'ha de corroborar com ha augmentat la glucèmia: Si el valor contínua <70mg / dl, es pot repetir la presa de Carbohidrats d'absorció ràpida. Si el valor és> 70mg / dl, s'ha de consumir carbohidrats d'absorció lenta per evitar tenir una altra hipoglucèmia.
El trobem en aquests aliments:
Què passa si perdo el coneixement?
Si la persona amb diabetis perd el coneixement, es tracta d'una hipoglucèmia greu.
En aquest cas, el pacient no pot ingerir aliments i no se li ha d'introduir cap aliment perquè podria broncoaspirar. E
S’ha d'injectar 1 vial de glucagó en qualsevol zona on s'injecta la insulina.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.