La diabetis tipus 2 és una epidèmia mundial en expansió, augmenta en paral·lel a l’epidèmia d’obesitat. Els darrers estudis de prevalença mostren que un 13,8% de la població espanyola té diabetis, un 6% no sap que la té. L’educació terapèutica nutricional és fonamental per al seu tractament i millora.
Ensenyem al pacient tot el necessari per gestionar la seva malaltia i millorar el control metabòlic
En el cas de pacients que van amb tractament amb insulina es segueix el mateix protocol que en els pacients amb DM1
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.