Cirurgia de tiroides

Cirurgia de tiroides
És fonamental posar-se en mans d'un cirurgià experimentat en cirurgia tiroïdal en els casos en què aquesta sigui necessària

La cirurgia tiroidea és necessària en les tiroides amb nòduls en els que hem demostrat o tenim alta sospita de malignitat o bé en els tiroide massa grans que causen problemes de compressió o en els quals s'altera la funció.

De vegades és necessària la cirurgia en el hipertiroïdisme autoimmune o malaltia de Graves, especialment en dones amb desig gestacional o en quadres clínics d'urgència amb intolerància als fàrmacs antitiroïdals.

A-CIRURGIA DEL nòdul tiroïdal.

Es realitza:

1-En els casos en què s'ha comprovat malignitat d'un nòdul

-PAAF amb cèl·lules malignes (Bethesda 6)

-PAAF de gangli proper a l'tiroide que mostra tiroglobulina o cèl·lules malignes tiroïdals

2-En els casos en què la sospita de malignitat és molt elevada

-PAAF Bethesda 5

Qualsevol descripció anàtomo-patològica amb alta sospita clínica de malignitat (aspecte ecogràfic, presència d'adenopaties sospitoses, evolució dels nòduls)

3-En els casos dubtosos on la citologia o PAAF no és capaç de descartar la possibilitat de tumor maligne (PAAF Bethesdas 3 o 4 que no podem afinar més)

El tipus d'intervenció depèn del resultat de les proves

B-TIROIDE multinodular= GOLL MULTINODULAR

Un tiroide multinodular sol intervenir per dues raons:

1era: perquè és massa gran i pot comprimir estructures adjacents i donar problemes de disfàgia (dificultat en deglutir), dispnea en decúbit per compressió de tràquea (quan s'estira el pacient nota dificultat respiratòria)

2a: perquè s'altera la seva funció- a la llarga tendeixen a funcionar de més i causen hipertiroïdisme

C-HIPERTIROÏDISME AUTOIMMUNE

En alguns casos en què la malaltia no es controla, o en dones en edat fèrtil en què tenim certa pressa per aconseguir control, o en pacients que intoleren els fàrmacs antitiroïdals.

 

El tipus de cirurgia depèn de la malaltia de base, en els tumors malignes la cirurgia és molt extensa i té major risc de lesions, en els tumors molt grans també hi ha més risc de complicacions i en el cas de l'hipertiroïdisme la glàndula sol estar inflamada i friable, per la qual cosa és important comptar amb un equip quirúrgic experimentat.


Vols fer-nos una consulta Cirurgia tiroidea?

TIROIDES

  • Cirurgia de tiroides
Cirurgia de tiroides

Reunió anual científica en patologia tiroidea

Hem estat a la reunió d'experts de tiroides de la SEEN a Madrid

Cirurgia de tiroides

Unitat de Nutrició, Diabetis i Obesitat d'Hospital Universitari Dexeus

El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.

Cirurgia de tiroides

El tiroides a la gestació

Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +