Canvis tiroïdals durant la gestació

Canvis tiroïdals durant la gestació
La glàndula tiroides és fonamental en el desenvolupament del sistema nerviós del fetus. Durant el primer trimestre i part del segon el fetus rep la hormona tiroidea exclusivament de la mare, és per això fonamental el bon funcionament de la mateixa per a garantir la supervivència del fetus.

Quan el tiroides no funciona bé podem tenir infertilitat, avortaments o pèrdues fetals en gestació inclús avançada i part prematur amb totes les conseqüències que comporta.

La gestació influeix de manera important en la funcionalitat de la glàndula tiroidea, el seu bon funcionament es essencial per la salut materno-fetal.

Durant la gestació es produeixen un seguit de canvis en el metabolime del iode, en els estrògens, i en l’economia tiroïdal. En resum augmenten els requeriments de la hormona que secreta el tiroides (tiroxina) en relació a la situació normal.

És per això que petites alteracions que passen desapercebudes en condicions normals poden ser evidents durant la gestació i tenir conseqüències tant pel fetus com per la gestació en si.

És molt important saber que de vegades no donen cap símptoma a la mare, o de vegades es relacionen amb una major dificultat per a gestar o amb avortaments de repetició.

El Servei d´Endocrinologia de l´Institut Dexeus disposa d’una Unitat especialitzada de Tiroides i Embaràs amb una amplíssima experiència en aquest tema conjuntament amb el Servei d’Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció.  

Si vostè té malaltia tiroidea i pensa en un embaràs, consulti’ns. Si té dificultat en quedar-se embarassada, podria tenir malaltia tiroidea sense saber-ho, consulti-ho.


Vols fer-nos una consulta Tiroides i Gestació ?

També et pot interessar


TIROIDES

Canvis tiroïdals durant la gestació

Reunió anual científica en patologia tiroidea

Hem estat a la reunió d'experts de tiroides de la SEEN a Madrid

Canvis tiroïdals durant la gestació

Unitat de Nutrició, Diabetis i Obesitat d'Hospital Universitari Dexeus

El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.

Canvis tiroïdals durant la gestació

El tiroides a la gestació

Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +