24 febrer 2022
El concepte ergogènia és una ajuda per augmentar la capacitat en l'exercici físic i millorar-ne el rendiment.
11 gener 2022
En els últims anys ha augmentat la tendència de substituir la llet de vaca per begudes d’origen vegetal. Donat que el seu consum s’està generalitzant és d’interès avaluar la seva adequació nutricional i fer una comparativa amb la llet de vaca per a aquells casos en què s’usen en substitució.
10 gener 2022
En esportistes cal cobrir les necessitats energètiques a causa de la gran despesa energètica que es produeix durant la pràctica esportiva. Per això, és necessàri l'aport de carbohidrats com a macronutrient essencial.
10 gener 2022
L'endometriosi és una malaltia crònica que afecta entre un 10 i un 20% de les dones en edat fèrtil. Les causes exactes es desconeixen però sí que es creu que hi pot haver certa predisposició genètica i que, en causar alteracions immunològiques, sigui una malaltia autoimmune estrogen depenent.
16 desembre 2021
Equival al diagnòstic de la malaltia, sovint associat a símptomes típics: poliúria (molta orina), polidípsia (molta set), polifàgia (molta gana) i pèrdua de pes
02 novembre 2021
Tot i la informació sobre les pautes i mesures de prevenció que cal aplicar durant l'embaràs, continuen existint nombrosos mites i dubtes sobre l'embaràs que poden portar a comportaments o precaucions contraproduents o innecessàries. Convé, per tant, resoldre els dubtes i desmentir aquests mites al voltant de l'embaràs
23 agost 2021
Les persones que realitzen entrenaments freqüents o d'alta intensitat, és possible, que en un moment determinat, puguin lesionar-se i això afectar la seva carrera professional o a l'rendiment esportiu.
15 juliol 2021
Segurament hauràs escoltat o t'hauràs plantejat alguna vegada les següents preguntes: es pot obtenir tot el ferro necessari seguint una dieta vegetariana? És eficient i l’absorbeixo bé, el ferro que contenen els vegetals? Tindré anèmia si sóc vegetarià /vegà?
30 juny 2021
El batch cooking és un anglicisme que significa literalment "cuinar per lots", el que comporta planificar el menú setmanal dedicant un o dos dies a preparar tots els àpats o la major part d'ells per després cuinar menys o gens la resta de dies.
21 juny 2021
Si tens molèsties digestives a ENDOCS podem ajudar-te. Una primera valoració amb l'endocrinòleg és imprescindible per a un bon diagnòstic. En alguns casos, és possible necessitar algun fàrmac coadjuvant, t'ho dirà el metge. El treball multidisciplinari endocrino- nutricionista és el millor: t'ajudarà a aconseguir millors resultats.
18 juny 2021
Fonts, biodisponibilitat i absorció.
10 juny 2021
El tractament dietètic d’una malaltia no s’ha d’infravalorar, al contrari, cal prendre-s’ho com una oportunitat i agafar-s’ho amb il·lusió. Ben mira’t, pensar que adoptar un estil de vida més saludable pot ser part de la solució és una sort.
27 maig 2021
L'amenorrea és l'absència de menstruació. Cada vegada més freqüent a conseqüència del estil de vida que portem.
27 maig 2021
La vitamina D considerada també com una hormona encoberta, sempre s’ha relacionat amb l’estat ossi de les persones, doncs ajuda a l’absorció del calci; amb la musculatura i amb el sistema nerviós, ja que ajuda a la transmetre informació des del cervell cap a altres parts del cos.
13 maig 2021
Definim dejuni intermitent (AI) com la renúncia voluntària a qualsevol aliment per períodes específics i recurrents, i es distribueixen els àpats d'una manera diferent a la tradicional.
06 maig 2021
L’embaràs és una situació extraordinària pel cos de la dona on les seves necessitats nutricionals es veuen augmentades per tal d’abastir-la tant a ella com al nadó.
20 abril 2021
És segur baixar la quantitat d’hidrats de carboni en pacients amb diabetis tipus 1? Podria arribar a ser beneficiós?
19 abril 2021
L’ADA es suma a trencar amb la distribució fixe de macronutrients i al·lega que aquesta ja està obsoleta. De fet, declara que no hi ha distribució ni quantitat de macronutrients ideal.
17 abril 2021
Els làctics són aliments que s'han consumit al llarg de molts anys però en algunes ocasions, ens trobem dubtes de si han de ser consumits o no a causa de la "mala" fama que fa anys els envolten
13 abril 2021
CINEANTROPOMETRIA ISAK. UN MÈTODE MÉS EXACTE
29 desembre 2020
L’alcohol interfereix en el funcionament normal del fetge, pel que augmenta el risc d’hipoglucèmia i emmascara els símptomes d’aquesta. Tot i així, l’efecte dependrà de la quantitat d’alcohol ingerida i de la relació amb la ingesta d’altres aliments.
15 desembre 2020
T’ha passat mai que has fet un sopar copiós, en el que has comptabilitzat correctament els hidrats de carboni, i de fet, la glucèmia postprandial a les 2h és acceptable però hores més tard la glucèmia et comença a pujar? Si aquest sopar era ric en greixos i proteïnes, és molt probable que els culpables siguin ells. Sovint passa amb la pizza, la truita de patates, les hamburgueses amb patates fregides, carn o peix amb salsa calòrica on hi suques pa,.. Sabies que els greixos i les proteïnes també poden augmentar la glucèmia? En ocasions és interessant fer-ne el càlcul, per fer-ho cal conèixer el concepte Unitat Greixos – Proteïnes (UGP).
27 octubre 2020
A ENDOCS-NUTRICIÓ Oferim visites amb la nutricionista de forma telemàtica
01 setembre 2020
La diabetis tipus II és una patologia crònica en la qual apareixen valors elevats de glucèmia en sang. És una patologia prevalent en persones de edat avançada. Malauradament, cada cop més apareixen joves o inclús nens amb diagnòstic de diabetis tipus II degut a la gran prevalença de obesitat que hi ha en el nostre país.
08 juny 2020
Noves observacions situen els pacients amb obesitat com aquells qui han patit la COVID19 amb més gravetat. Els resultats posen de manifest que els pacients més joves ingressats eren els que tenien un IMC més elevat.
08 juny 2020
Des de fa anys són ben coneguts els beneficis del consum de lactis en la nostra dieta. En general, se solen recomanar la ingesta de 2-4 racions de lactis al dia, podent augmentar el seu consum en etapes com la gestació, lactància materna i menopausa.
30 abril 2020
Ens trobem en una situació d'emergència en què passem les 24h del dia a casa. Això ens pot portar a menjar més quantitats (picar entre hores), comprar productes processats i poc saludables deixant-nos portar pels impulsos de menjar amb ANSIETAT o DE MANERA EMOCIONAL.
30 abril 2020
Per a totes aquelles persones que no consumeixin carn ni peix, també tenim idees de menús
20 abril 2020
Generalment, les guies alimentàries han recomanat la ingesta de làctis "semidesnatats" o "desnatats" basant-se en alguns efectes negatius sobre el LDL (colesterol dolent) d'alguns greixos saturats de cadena llarga.
06 abril 2020
La situació actual provocada per la COVID-19 fa que tots i totes estiguem més preocupats per la nostra salut. És comprensible, que aquells qui ja pateixen una malaltia crònica com pot ser la diabetis mellitus, tinguin més interrogants sobre aquesta pandèmia i quina és la millor manera de cuidar-se.
24 març 2020
Les dietes alternatives són dietes que prescindeixen certs aliments o grups d'aliments. Les més conegudes són les dietes vegetarianes.
23 març 2020
Quina és la millor alimentació per tenir un sistema immune fort?
20 març 2020
La sensibilitat al gluten no celíaca (SGNC) o Non-Celiac Gluten Sensitivity (NCGS) es manifesta amb símptomes específics, tant intestinals com extraintestinals, semblants a el quadre clínic de la malaltia celíaca.
17 març 2020
Ens trobem en una situació d'EMERGÈNCIA en què, per la seguretat de tots els ciutadans, hem de romandre a casa nostra el màxim temps possible. Ara més que mai, és importantíssim EL SEGUIMENT D'UNA CORRECTA ALIMENTACIÓ I PLANIFICACIÓ.
02 març 2020
S’ha demostrat que una dieta vegana contribueix a la pèrdua de pes i a una reducció en el risc de patir diabetis tipus 2. A més, millora la nostra flora intestinal.
13 novembre 2019
Les begudes ensucrades incloent els sucs de fruita naturals i les begudes artificialment ensucrades augmenten el risc de desenvolupar diabetis tipus 2.
21 octubre 2019
En els últims temps, ha sorgit una nova estratègia per aconseguir la pèrdua de pes i altres canvis metabòlics; el dejú intermitent. Cada vegada són més els estudis publicats sobre els beneficis de restringir totalment la ingesta energètica durant hores o dies, alternats amb una alimentació convencional. És imprescindible comptar amb el suport d'un equip especialitzat, el dejú ha de ser conduït per professionals i controlat en tot moment.
17 octubre 2019
La infecció temuda en la gestació Què hem de saber?
15 octubre 2019
L'humus és una pasta que es compon de cigrons amb suc de llimona, sèsam i all. Se sol servir com a aperitiu, primer plat i / o acompanyament dels àpats. S'ha realitzat un estudi aleatoritzat amb adults nord-americans, en què es consumia humus / cigrons. Es conclou que el consum d'humus i cigrons està associat amb dietes riques en nutrients i millores en el control del pes.
14 octubre 2019
Els beneficis de l'exercici físic per a la salut són nombrosos i cada vegada més persones fan exercici físic de manera rutinària.
11 juny 2019
Un estudi avalua l’alimentació de les persones que pateixen càncer de mama i conclou que una dieta baixa en greixos podria reduir-ne la mortalitat, especialment en pacients amb síndrome metabòlica
09 abril 2019
L'equip de dietistes d’ENDOCS ha participat activament com a experts en nutrició en el projecte "Stay Healthy" impulsat per la Fundació QuirónSalud.
12 març 2019
El nou semàfor d’etiquetatge nutricional que s’implantarà progressivament durant l’any 2019
07 març 2019
El Diabetes Experience Day (DED) és una trobada que acull a persones amb diabetis, familiars, associacions, comunitat mèdica, farmacèutiques, prescriptors, mitjans de comunicació i bloggers, institucions,... que busca compartir i enriquir la comunitat vinculada amb la diabetis. Verbs com educar, impactar, difondre, consolidar i implicar poden definir els principals objectius que té aquest acte. Enguany, s’ha celebrat la seva sisena edició a Castelló, i part del nostre equip hi va assistir aquest passat cap de setmana.
18 novembre 2018
Podem millorar la nostra malaltia tiroidea mitjançant la dieta?
15 novembre 2018
No es troben beneficis significatius de la suplementació amb vitamina D, i pocs beneficis dels àcids grassos omega-3 en la prevenció primària de malaltia cardiovascular o càncer
09 octubre 2018
Quan sentim parlar de mel, segurament, el primer que ens ve al cap és un gran pot de vidre, també podem pensar en les abelles i a continuació ho associem amb el refredat, en la tos o en una culleradeta per endolcir quelcom. En els darrers temps, també seria d’esperar que ho relacionem amb sucres lliures, amb pics de glucosa en sang i amb alguna que altra crítica qüestionant-ne els beneficis. És aleshores quan el cap ja s’ha fet un embolic. Què de bo i de dolent hi ha en la mel?
03 octubre 2018
Els fruits vermells destaquen pel seu alt contingut en substàncies no nutritives beneficioses per a la salut, i també substàncies nutritives, el que els fa aliments funcionals
29 setembre 2018
De cor només en tenim un, i les malalties cardiovascular segueixen al top en les causes de mortalitat als països desenvolupats.
26 setembre 2018
Són rics en aigua, minerals, fibra i antioxidants
20 juliol 2018
Des de fa 4 anys, part de l'equip d'educadores en diabetis d'ENDOCS participa en les colònies i campaments per a nens i adolescents amb diabetis que organitza l'Associació de Diabètics de Catalunya. Es tracta d'unes convivències amb la diabetis com a factor comú; on es pretén traslladar l'educació diabetològica al món del lleure.
19 juliol 2018
L'oli de coco s'ha posat molt de moda a causa del seu elevat contingut d'àcids grassos saturats de cadena curta (AGM)
16 juliol 2018
Tens sobrepès o obesitat i estàs pensant a quedar-te embarassada? Millorar la teva salut sí que importa. Saps quant pes hauries d’augmentar durant l’embaràs per a garantir la salut del teu nadó? Trobar-se en un pes correcte i augmentar-ne l’adequat durant la gestació és crucial pel teu bebè.
12 juliol 2018
MENJAR “SA” NO HA DE SER AVORRIT: Preparant-nos per l’estiu Des de l’equip de ENDOCS et volem donar totes les facilitats per seguir una dieta equilibrada, baixa en calories i que a la vegada puguis gaudir del plaer de menjar.
01 juny 2018
La malaltia celíaca (MC) és un trastorn sistèmic de base immunològica, causat per la ingesta de gluten i altres proteïnes que afecta individus genèticament susceptibles. S'estima que fins a un 70% de pacients que presenten celiaquia romanen sense un diagnòstic.
29 maig 2018
Un multivitamínic és un suplement dietètic que aporta vitamines, minerals i altres elements nutricionals. Generalment es disposen en forma de càpsules, pastilles, pols o líquids. En general, estan pensats per tractar dèficits de vitamines causats per malalties com trastorns digestius; en situacions especials com embaràs o fins i tot, en alguns casos per tractar una alimentació deficitària en nutrients.
01 maig 2018
Per què escollir-nos per perdre pes? S'inicia el compte enrere, ja no hi ha excusa que valgui, i sembla que fa menys mandra posar-se perquè aviat ens anem a la platja! podem ajudar-te a preparar-te per estar més sa-n@
17 abril 2018
Com ens agradaria poder dissenyar una intervenció dietètica a mida de cada pacient, per millorar-li la vida, només amb una anàlisi de sang. Us parlem una mica d'això.
11 abril 2018
El consum d'edulcorants, que te com a objectiu principal reduir el consum de sucre, de calories i prevenir l'obesitat i la diabetis, podria tenir un efecte contrari al que es pretén.
28 març 2018
La cirurgia de l’obesitat o també anomenada cirurgia bariàtrica és la cirurgia que es realitza per a afavorir la pèrdua de pes. Va dirigida a pacients amb obesitat mòrbida o amb obesitat acompanyada de comorbiditats associades susceptibles a millorar amb la pèrdua de pes, com poden ser la Diabetis Mellitus tipus 2 (DM2) o les apnees de la son.
23 març 2018
La composició de la nostra microbiota intestinal pot determinar l'aparició de malalties com la diabetis tipus 2 i l'obesitat
05 febrer 2018
El Protocol Autoimmune és un estil de vida que combina l’alimentació i hàbits saludables, i que pretén millorar la salut de les persones amb malalties autoimmunitàries. Val a dir que aquest protocol no ha assolit nivell d’evidència científica però ens el demana gent amb trastorns autoimmunitaris, especialment digestius, que no milloren amb la teràpia bàsica i provar-ho tampoc no perjudica.
26 gener 2018
Portem molts anys dedicant-nos a la Nutrició i, com a experts, ens adonem que la clau per perdre pes és CANVIAR els HÀBITS D'ALIMENTACIÓ per TOTA LA VIDA. Per aquest motiu, hem creat el tractament NUTRI-COACH que pretén realitzar un seguiment estret i personalitzat setmanal o bisetmanal.
22 gener 2018
El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.
16 gener 2018
S’ha estat parlant sobre les moltes propietats que presenta el Kuzu, entre elles que ajuda a eliminar o reduir el consum d’alcohol, tendeix a disminuir la febre i la grip, alleuja el cansament, ajuda en casos de problemes respiratoris, remei contra la ressaca, etc.
09 gener 2018
La candidiasi és una infecció causada pel fong Candida albicans, un patogen oportunista present de forma natural i en petites quantitats a la nostra flora microbiana, però quan aquesta es desequilibra per diferents factors és quan en patim les seves conseqüències.
19 desembre 2017
L'índex glucèmic (IG) mesura la capacitat que tenen els carbohidrats d'elevar la glucèmia (sucre en sang) després de ser ingerit, en comparació una la glucosa pura.
26 octubre 2017
L'exercici físic està de moda. Cada vegada hi ha més persones que consideren imprescindible l'exercici físic en les seves vides i el practiquen de manera rutinària. L'exercici no només millora l'estat de salut física, també ens aporta importants beneficis en la salut mental i millora la memòria i capacitat cognitiva. Per a molts superar-se i millorar el rendiment suposen la motivació necessària per mantenir i reforçar l'activitat. Una alimentació adaptada a les necessitats de cada persona i al tipus d'exercici que realitza, és clau per aconseguir-ho.
29 setembre 2017
Ja us hem parlat altres vegades dels edulcorants, del que ens preocupa que puguin empitjorar el sobrepès i la síndrome metabòlica. Un estudi recent liderat pel Dr Richard Young, Universitat d'Adelaide, Austràlia, relaciona el consum d'edulcorants artificials amb l'aparició de Diabetis tipus 2
20 juliol 2017
Un estudi pilot que avaluava la resposta d'una "vacuna" en la prevenció de la diabetis tipus 1 en les fases inicials de la malaltia, ha obtingut resultats decebedors, d'acord amb l'American Diabetis Association (ADA) 2017 Scientific Sessions.
16 juny 2017
La investigació centra l’atenció en els beneficis que pot tenir el consum d’un iogurt diari en dones post-menopàusiques sobre la massa òssia, la pèrdua d’os cortical i també sobre l’IMC i el teixit adipós.
30 maig 2017
L'evidència no és concloent fins al moment, però sembla ser que el tractament antibiòtic, una dieta baixa en sucres fermentables i l'ús de probiòtics pot mantenir a ratlla aquesta malaltia
15 maig 2017
Cada vegada són més freqüents les molèsties relacionades amb la ingesta de gluten i el seu impacte mediàtic està en alça. És important saber amb quins trastorns comptem, com distingir-los i quines són les seves característiques principals.
04 abril 2017
Els efectes de l'oli de palma segueixen en discussió i investigació. No obstant, hi ha evidència sobre el seu paper en l'augment del risc cardiovascular i dades recents l'assenyalen com a afavoridor de la metàstasi
31 març 2017
Funcionen els medicaments que ajuden a la pèrdua de pes? Perquè no s’utilitzen els fàrmacs indicats per a la pèrdua de pes?
27 març 2017
Els edulcorants artificials o substituts del sucre, són substàncies que s’utilitzen reemplaçant el sucre de taula per a endolcir aliments i begudes. Tot i així, d’un temps ençà la polèmica sobre la seguretat d’aquestes substàncies va en augment.
15 març 2017
L'ús del gingebre per a la prevenció i tractament de les nàusees associades a la gestació i a la quimioteràpia es considera eficaç i segur
05 febrer 2017
El dia 4 de febrer se celebra el dia mundial contra el càncer. Coincidint amb aquesta data, volem recordar la importància de l'alimentació i volem aclarir la relació dels lactis amb la mateixa.
19 gener 2017
En els últims temps hem vist incrementat el consum de sucre sobretot en productes manufacturats. Sabem que el seu consum no és bo per a la salut i que afavoreix l'aparició de certes malalties. Quina quantitat de sucre consumim?
30 desembre 2016
Idees d'entrants, plats principals i postres per acomiadar i donar la benvinguda a l'any nou de manera saludable
12 desembre 2016
Aquesta fruita aporta poques calories (49Kcal / 100g) ja que té un elevat contingut en aigua (82%). De aportació moderada en carbohidrats (11g / 100g) destaca pel seu contingut en fibra (1.5g / 100g), potassi (146mg / 100g), vitamina C (18mg / 100g) i carotenoides (27mcg / 100g).
21 novembre 2016
L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'any 2016 com l'Any Internacional de les Llegums amb el propòsit de sensibilitzar la població sobre els seus avantatges nutricionals com a part d'una producció d'aliments sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.
21 octubre 2016
Una dosi diària de 3 mg de liraglutida juntament amb dieta i activitat física ocasiona una pèrdua de pes significativa en persones amb sobrepès i obesitat, i redueix tots els problemes associats a l'excés de pes
23 setembre 2016
Noves dades publicades a la revista Nature indiquen que la neurotensina podria servir per combatre l'obesitat futura.
20 setembre 2016
L’extracte de la Garcinia Cambogia (àcid hidroxicítric) té un paper prometedor com a coadjuvant de la dieta i l’exercici físic en la pèrdua ponderal en persones amb excés de pes, així com en la resistència esportiva.
18 setembre 2016
Si tens obsessió pel menjar sa, podries patir ortorèxia. D'aquesta manera es defineix un trastorn obsessiu compulsiu que porta l'alimentació sana a l'extrem, portant a un control estricte i exhaustiu dels components que conformen els aliments de la dieta.
22 juliol 2016
Diversos estudis demostren que realitzar els àpats de manera descompensada (fora d’horaris o amb proporcions calòriques errònies) afavoreix l’aparició d’excés de pes, dificulta la pèrdua ponderal i augmenta el risc de patir Diabetis Tipus 2
04 juliol 2016
Uneix-te a la iniciativa dels "Dilluns sense carn", una campanya mundial que es va iniciar el 2003 amb la finalitat de reduir l'impacte sobre la salut i mediambiental que comporta el consum de carn animal.
30 juny 2016
Després de la moda dels sucs "Detox" o Sucs verds, recentment ha aparegut al mercat una nova gamma de sucs caracteritzats per elaborar-se amb la tècnica de premsat en fred, també anomenats cold pressing.
27 juny 2016
Hem adoptat un programa personalitzat de plà d'entrenament. El programa anomenat "ZOP" ZERO OBESITY PROGRAM, consisteix en un programa d'entrenament físic per reduir i controlar el sobrepès i l'obesitat.
23 juny 2016
Els cereals de grà complet són aquells als quals no se li ha eliminat cap de les parts que el componen. Aquests productes, elaborats amb farina integral de grà complet, són més nutritius i mantenen totes les vitamines i nutrients.
20 juny 2016
Assegurar la ingesta de 2 racions de verdures i 3 de fruita al dia és vital per al nostre organisme, però també cal aportar varietat de color a la nostra dieta
16 juny 2016
La intolerància o malabsorció a la fructosa es produeix per un dèficit de la mucosa intestinal de la proteïna transportadora GLUT5 que permet l'absorció de la fructosa a l'intestí prim.
15 juny 2016
La suplementació amb Pycnogenol (un producte derivat de l'escorça del pi) millora la funció endotelial en individus amb hipertensió, hiperglucèmia o hiperlipèmia.
13 juny 2016
Un estudi publicat a la revista Journal of Health Psychology, conclou que menjar mentre es camina afavoreix una sobreingesta en els menjars posteriors, afavorint el sobrepès.
29 maig 2016
El 27 de Maig és el Dia Nacional del Celíac. La malaltia celíaca és una intolerància permanent al gluten en la qual l'únic tractament és el seguiment d'una dieta sense gluten.
30 abril 2016
Et costa consumir les 5 racions de fruites i verdures que recomanen? Amb els sucs verds o Smoothies de verdures i fruites pots aconseguir-ho
30 abril 2016
Els àcids grassos essencials, els antioxidants, la fibra soluble i les seves vitamines i minerals fan de les llavors de Chia un aliment realment interessant.
14 març 2016
El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor. De color groc o ataronjat segons els seu contingut en carotens, amb sabor molt dols. Aporta 65 kcal per cada 100 grams
07 febrer 2016
El Dia Mundial contra el Càncer se celebra tots els anys el dia 4 de febrer. L'objectiu d'aquesta campanya és reduir el nombre de morts evitables per càncer, conscienciant a la població en general i realitzant recomanacions per portar un estil de vida saludable
19 octubre 2015
Típica de la tardor, té importants propietats nutritives y escasses calories
19 octubre 2015
El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània
29 agost 2015
El consum de certs aliments pot ajudar-nos a aconseguir major protecció per la pell exposada al sol i a mantenir el bronzejat
21 maig 2015
Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.
16 maig 2015
El proper dijous 28 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Salut de la Dona, s’inaugura a l’Hospital Quirón-Dexeus el Fòrum Dexeus Mujer 2015. Es tracta d’un esdeveniment obert al públic on diferents professionals sanitaris realitzaran xerrades participatives sobre temàtiques relacionades amb la salut de la dona.
15 maig 2015
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
15 maig 2015
És una crema servida habitualment freda i com a primer plat on els ingredients principals són: pa, tomàquet, all, oli d’oliva i sal.
02 abril 2015
Les dietes vegetarianes ben planificades són saludables, nutricionalment adequades i proporcionen beneficis per a la salut en la prevenció i el tractament de determinades malalties.
26 març 2015
Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.
12 març 2015
El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut
05 març 2015
Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.